Når IT-forretningen bidrager til virksomhedens CSR-mål

INOVA og IT-afdelingerne hos vores kunder bidrog i 2017 til en reduktion af CO2 udslippet på godt 23.000 ton, svarende til:

– hvad 3.382 danskere udleder hvert år

– at fjerne 5.227 dieselbiler, der årligt kører 10.000 km, fra vejene

– at plante 115.000 træer

– at 164.000 danskere takker nej tak til reklamer

– 250.000 flyvetimer

Private virksomheder og det offentlige er i stigende grad opmærksomme på, at de både har et ansvar for deres indflydelse på samfundet, klimaet og miljøet og at ’mange bække små, gør en stor å’. I starten af året hørte vi om, at Arlas velkendte grønne mælkekasser hvert år forsvinder i tusindvis ud af Arlas distribution. Via en målrettet fokus og landsdækkende indsamling er mere end 100.000 grønne mælkekasser kommet retur fra danskerne. Og det er godt nyt for Arlas grønne regnskab, da det betyder en reduktion på 300 tons CO2. Hvordan dette regnestykke hænger samme, kan man læse mere om her: arla.dk

Vi ved i dag, at samfundsansvar, skaber værdi for både virksomheder og samfundet ved at håndtere sociale og miljømæssige udfordringer.

Med ambitiøse CSR-mål er vi med til at gøre en forskel for fremtidens generationer og opnår tilmed et omdømme, der mere end nogensinde kan give en konkurrencefordel, når en ny leverandør skal vælges, når kandidater skal tiltrækkes, og når vi som forbrugere vurderer, om vi har lyst til at købe virksomhedens produkter.

Reduktion af CO2 udledning er ofte en vigtig parameter i virksomhedens CSR-mål, da det er en af de væsentligste miljøpåvirkninger. Derfor har flere og flere virksomheder fokus på, hvordan de kan effektivisere og nedbringe forbruget af elektricitet i deres indkøb og drift af IT, herunder datacentre.

Med en systematisk gennemgang af virksomhedens IT-infrastruktur og med den rette rådgivning er det muligt at skabe et overblik over, hvordan der kan arbejdes med at reducere virksomhedens energiforbrug og reduktion af CO2 udledning. Og der kan være tale om betragtelige beløb at spare på elregningen, og en reduktion, der batter i virksomhedens CO2 regnskab.

72 IT-chefer havde i 2017 på baggrund af INOVAs analyser fokus på energiforbruget af det IT-udstyr, der blev indkøbt. Med konkrete tal for, hvordan energibesparende IT-systemer og teknologi kan bidrage til virksomhedens CSR-mål, blev det for de 72 IT-chefer langt mere håndgribeligt at kommunikere og redegøre for, hvad og hvordan IT-afdelingen havde bidraget til opnåelsen af virksomhedens CSR-mål.